Laag water is een van de grootste uitdagingen van onze sector. Laten we samen vooruit kijken en zoeken naar oplossingen!

René Quist, Hoofdredacteur Schuttevaer

Laagwater Event 2021
Klimaatverandering, technische oplossingen, volume & prijzen, ladingvlucht

De binnenvaart is een van de belangrijkste en meest duurzame vervoersmodaliteiten in de logistiek. Niet voor niets wordt er veel naar de binnenvaart gekeken om de modal shift te realiseren. Een uitdaging daarbij is het groeiende probleem van laag water.

Klimaatverandering
Seizoensgebonden perioden van laag water volgen elkaar steeds vaker en steeds sneller op. Dit heeft tot gevolg dat binnenvaartschepen minder lading kunnen vervoeren en de tarieven stijgen vanwege de verlaagde capaciteit. Soms daalt het echter zover dat een andere vervoersmodaliteit moet worden gezocht. Deze vorm van aanbod uitval is funest voor de sector en een zeer zorgelijke ontwikkeling voor alle betrokken.

ProgrammaRegistreren

Wat betekent laag water voor uw supply chain?
Op 11 maart aanstaande organiseert Schuttevaer & Nieuwsblad Transport daarom het Laagwater Event. Dit event is volledig online en gedurende het event komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Wat zijn de volumes en vervoersbewegingen over de rivieren;
– Hoe vaak komt ‘laag water’ voor;
– Wat zijn de exacte gevolgen (prijs, volume, modal shift);
– Wat kunnen we de komende jaren verwachten;
– Hoe maken we supply chains laag water bestendig.
Dit en meer 11 maart aanstaande. Doe mee en praat mee!

Voor wie?
Het Laagwater Event is voor iedereen betrokken bij goederenvervoer via de binnenvaart en andere modaliteiten. Zoals: expediteurs, verladers, vervoerders, schippers, operators van andere modaliteiten, overheden, autoriteiten en andere stakeholders. Na afloop van het event heeft u scherp inzicht in de de ontwikkelingen op de korte en langere termijn.

ProgrammaRegistreren

Organisatie