Dit komt er allemaal af op de binnenvaart: wees voorbereid

Smart Shipping Event 2023 vindt plaats op dinsdag 28 november bij bij Landvast in Alblasserdam.

Smart Shipping Event 2023

Smart Shipping Event 2022
Dit komt er allemaal af op de binnenvaart: wees voorbereid

Trackpilot, semi-autonoom varen, slimme sluizen, voyage data recorders of schepen die automatisch kunnen aanmeren. Het gaat hard met deze ontwikkelingen in de binnenvaart. Slimmer varen, veelal aangeduid als smart shipping, roept ook veel vragen op. Is het veilig, is het te betalen en passen wetten nog bij deze slimme schepen?

Op het eerste Smart Shipping Event van Weekblad Schuttevaer gingen we in op alle facetten van smart shipping en geautomatiseerd varen en wat het betekent voor schippers, binnenvaartondernemers en toeleveranciers. Het evenement vond plaats op donderdag 1 december bij Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Bekijk de aftermovie

Onderwerpen

Het Smart Shipping Event is het podium voor alle ontwikkelingen op het gebied van slimmer varen, geautomatiseerd varen en intelligent datagebruik. Het event neemt de maritieme sector mee in wat er nu gebeurt en wat gaat komen. Het evenement richt zich op binnenvaart, rederijen, scheepsbouwers, vaarwegbeheerders als Rijkswaterstaat, beleidsbepalers en wetenschappelijke instituten als universiteiten en TNO.

Bezoekers van het Smart Shipping Event zijn werkzaam bij:

Partners

Partners

Kennis en -netwerkpartners

Media en organisatie